Η κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε έπειτα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη παρότι είναι κρίσιμη είναι σταθερή.

Σύμφωνα με αξιωματικό του υπουργείου προστασίας του πολίτη, και όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, η κατάσταση της υγείας του 16χρονου που δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στην Θεσσαλονίκη και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο είναι «κρίσιμη αλλά σταθερή».

Καθημερινά υπάρχει επικοινωνία της ΕΛ.ΑΣ. με το νοσοκομείο προκειμένου να ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του.

Σε ερώτηση γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει βγει ιατρικό ανακοινωθέν ο αξιωματικός δήλωσε πως αυτό είναι αρμοδιότητα του νοσοκομείου και όχι της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με ανακοίνωση της ζητάει την άμεση έκδοση ιατρικού ανακοινωθέν ενώ χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» τη στάση του διοικητή του Νοσοκομείου.

Όπως λέει χαρακτηριστικά η ΟΕΝΓΕ:

«Η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του εκάστοτε διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς.
Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του ”Ιπποκράτειου” Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

Πηγή: politisonline.com