Προς καθολικό lockdown όπως αυτό που έχει τεθεί σε ισχύ από χθες Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στην Αττική, προσανατολίζονται οι ειδικοί για την Αχαΐα, το Ρέθυμνο, αλλά και την Εύβοια λόγω του υψηλού ιικού φορτίου που καταγράφονται σε αυτές τις περιφέρειες τα τελευταία 24ωρα.

Ιδιαίτερη θεωρείται η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου η εικόνα της επιδημίας του κορωνοϊού παραμένει ανησυχητική, αλλά όχι τόσο επιβαρυμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν από το πρωί σήμερα στις 10:00, εξετάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Οι 4 παραπάνω περιοχές καθώς και το ενδεχόμενο λήψης ή μη περαιτέρω μέτρων θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στις 18:00.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρέθυμνο,Αχαΐα, Εύβοια, Θεσσαλονίκη, lockdown

Η επιδημιολογική εικόνα σε Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια

Ενδεικτικό είναι πως η Αχαΐα στην τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ κατέγραψε 93 νέα κρούσματα κορωνοϊού και η Εύβοια 35.

Την Τετάρτη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε καταγράψει ακόμη περισσότερες μολύνσεις (112) και η Εύβοια 57. Θυμίζουμε πως σκληρό lockdown έχει επιβληθεί ήδη μόνο στην πόλη της Πάτρας, στην Αχαΐα.

Όσο για το Ρέθυμνο στην Κρήτη εντοπίστηκαν την Τετάρτη 42 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν ακόμη 12.

Η Κρήτη εμφανίζει τάσεις επιδείνωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, με το Ηράκλειο να καταγράφει και αυτό 24 κρούσματα τόσο την Τετάρτη όσο και χθες Πέμπτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρέθυμνο,Αχαΐα, Εύβοια, Θεσσαλονίκη, lockdown

Καλύτερη η εικόνα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, τηρουμένων των αναλογιών, η Θεσσαλονίκη φαίνεται να παρουσιάζει βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα. Ωστόσο, υπάρχουν λοιμωξιολόγοι που προτείνουν να ληφθούν αμέσως πιο αυστηρά μέτρα αλλά και συνάδελφοί τους που είναι υπέρ της αναμονής.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, πάντως, η συμπρωτεύουσα επέστρεψε στον τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, με 101 μολύνσεις την Τετάρτη και 129 το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Στα ίδια αυξημένα επίπεδα συγκέντρωσης παρέμεινε το ιικό φορτίο του κορωνοϊού στα λύματα της πόλης, με βάση τις δύο τελευταίες μετρήσεις, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Εκείνο που θα βαρύνει υπέρ της μίας ή της άλλης πρότασης είναι και η εικόνα του συστήματος υγείας στη Θεσσαλονίκη, στοιχεία για την οποία θα παρουσιάσει, το υπουργείο Υγείας στους λοιμωξιολόγους.

Πηγή: politisonline.com