Κοσμοσυρροή με το καλημέρα σας, τη Δευτέρα στα καταστήματα λιανικής, μετά από δέκα εβδομάδες παροπλισμού, σήκωσαν ρολά ήδη από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου σηματοδοτώντας την χαλάρωση των μέτρων του lockdown στην επικράτεια.

Πολίτες κάνουν τα ψώνια τους τηρώντας τα μέτρα και με όσα προβλέπονται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ οι ουρές στα καταστήματα είναι τεράστιες, καθώς οι έμποροι έχουν προβεί σε μεγάλες εκπτώσεις, προκειμένου, να διασώσουν κάτι από τον τζίρο τους και να μην τους μείνουν τα εμπορεύματα του φετινού χειμώνα σε στοκ.

Μερικές χαρακτηριστικές εικόνες, από τον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού, αλλά και από το Athens Metro Mall, στον Άγιο Δημήτριο, όπως τις έδωσαν στην δημοσιότητα, ο Ελεύθερος Τύπος και η iefimerida.

Ουρές στο «Athens Metro Mall»

Ουρές στο «Athens Metro Mall»

Ουρές και σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης

Ουρές με… το «καλημέρα» καταγράφονται και  σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης από καταναλωτές που έχουν σπεύσει για να κάνουν τις αγορές τους, ύστερα από διάστημα τριών μηνών.

Μπορεί η κίνηση νωρίτερα να ήταν ελάχιστη στα μαγαζιά, ωστόσο η αγορά από τις 10.00 ξεκίνησε να ζωντανεύει και να γεμίζει με κόσμο που πραγματοποιεί τις αγορές του ή κοιτάει της βιτρίνες.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών φαίνεται να είναι τα μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, που περιμένουν στις ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από πολυκαταστήματα για να εξυπηρετηθούν.

Οι επιχειρήσεις από τη μεριά τους έχουν φροντίσει να τοποθετήσουν αντισηπτικά στις εισόδους των καταστημάτων αλλά και πινακίδες που αναγράφουν το όριο ατόμων που επιτρέπεται στο εσωτερικό τους. Μάλιστα, στα πολυκαταστήματα το προσωπικό φύλαξης φροντίζει να ενημερώνει τους πελάτες πότε μπορούν να περάσουν και μόλις συμπληρώνεται ο επιτρεπόμενος αριθμός, δεν τους επιτρέπουν την είσοδο.

Πηγή: politisonline.com