Νέα στοιχεία και εικόνες από την καταστροφή του υποβρυχίου Titan αναδεικνύουν την τραγωδία της OceanGate

Νέα στοιχεία και εικόνες από την καταστροφή του υποβρυχίου Titan αναδεικνύουν την τραγωδία της OceanGate

Νέα πλάνα έχουν δημοσιοποιηθεί από το υποβρύχιο Titan, το οποίο είναι βυθισμένο στον πυθμένα του ωκεανού. Οι εικόνες αυτές παρουσιάστηκαν από το Συμβούλιο Ερευνών της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ στο πλαίσιο των ακροάσεων που διενεργούνται για την έρευνα του μοιραίου υποβρυχίου της OceanGate, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5 ανθρώπων κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού προς το ναυάγιο του Τιτανικού πέρυσι.

Το βίντεο, το οποίο καταγράφηκε τον περασμένο Ιούνιο, δείχνει ένα τηλεχειριζόμενο όχημα να ανασύρει τμήμα του Titan, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε για ανάλυση σε ασφαλή εγκατάσταση. Οι πρόσφατες εικόνες είχαν αποκαλύψει επίσης μέρος του υποβρυχίου στον πυθμένα. Το κλιπ προσέφερε κοντινές λήψεις καλωδίων που κρέμονταν από τον κώνο της ουράς του υποβρυχίου, μεγέθους 6,7 μέτρων και κατασκευασμένου από ανθρακονήματα και τιτάνιο.

Η ακρόαση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες, αναζητά απαντήσεις σχετικά με το τι πήγε στραβά, επικεντρώνοντας στις πιθανές φυσικές ή σχεδιαστικές αστοχίες που μπορεί να συνέβαλαν στην τραγωδία. Ο Guillermo Sohnlein, συνιδρυτής της OceanGate, σε παρέμβασή του δήλωσε ότι ελπίζει το συμβάν αυτό να μην σηματοδοτήσει το τέλος της υποβρύχιας εξερεύνησης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να είναι το τέλος των υποβρύχιων σκαφών βαθιάς κατάδυσης».

Αξιοσημείωτη είναι η εκτίμηση του πρώην επιστημονικού διευθυντή της OceanGate, Στίβεν Ρος, ο οποίος ανέφερε ότι το υποβρύχιο είχε αναγκαστεί να διακόψει μια κατάδυση λίγες ημέρες πριν από το μοιραίο περιστατικό λόγω βλάβης. Σημείωσε ότι η πλώρη του Titan είχε γείρει σε γωνία 45 μοιρών κατά την ανάδυση, γεγονός που το κατέστησε δύσκολο για τους επιβάτες, οι οποίοι βρέθηκαν σε μια απογοητευτική και άβολη κατάσταση. Εάν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, η κατάσταση παρέμεινε δύσκολη και η αποκατάσταση της βλάβης χρειάστηκε σημαντικό χρόνο.

Πηγή: tanea.gr