Καταστροφικές επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με εκατοντάδες θύματα

Καταστροφικές επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με εκατοντάδες θύματα

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο, με πάνω από 270 θύματα από τις πρόσφατες επιθέσεις. Σύμφωνα με τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Ο στρατός παραδέχτηκε ότι έχει εξαπολύσει περίπου 800 επιθέσεις από το πρωί της Δευτέρας.

Οι απεργίες περιλαμβάνουν το χτύπημα στην είσοδο της Μπάαλμπεκ και επιθέσεις στην πόλη Γιουνίν, ενώ στόχος είναι και η Βηρυτός. Στην τελευταία αυτή επιχείρηση σκοτώθηκε ο Αλί Αράκι, διοικητής της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Haaretz. Το χτύπημα επλήγη στα νότια προάστια της Βηρυτού, περιοχές που είχαν προηγουμένως υποστεί εντοπισμένες επιθέσεις εναντίον μελών της Χεζμπολάχ.

Αυτή η κλιμάκωση των επιθέσεων στον Λίβανο είναι η πιο έντονη από το 2006. Περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι από τις νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να βρουν ασφαλή καταφύγια. Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι περίπου 15 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο, με κάποιες να αναχαιτίζονται, ενώ άλλες έπεσαν σε αναξιοποίητες περιοχές, χωρίς αναφορά θύματα.

Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, δήλωσε ότι ευθύνεται για την εκτόξευση «δεκάδων ρουκετών» προς ισραηλινές βάσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρ’ ότι έχουν εκδώσει εκκλήσεις για αποκλιμάκωση της κατάστασης, προτίθενται να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: tanea.gr