Η επικίνδυνη πλευρά της εντατικής γυμναστικής και η προσωπική εμπειρία μιας νεαρής γυναίκας

Η επικίνδυνη πλευρά της εντατικής γυμναστικής και η προσωπική εμπειρία μιας νεαρής γυναίκας

Αν σας αρέσει η γυμναστική, είναι καλό να γνωρίζετε ότι η υπερβολική άσκηση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Την Τρίτη 20 Αυγούστου, η Τζέσικα Τζόνσον από τη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα ενός εντατικού προγράμματος που περιλάμβανε τρεξίματα, έλξεις, κάμψεις και καθίσματα. Ενώ αρχικά υπονόησε ότι η έντονη αίσθηση πόνου και το πρήξιμο στα χέρια της οφείλονταν στην αδράνεια της, σύντομα κατάλαβε ότι κάτι πιο σοβαρό συμβαίνει.

Τα συμπτώματα της επιδεινώθηκαν, με τα χέρια της να συνεχίζουν να φουσκώνουν, αφήνοντάς την να αισθάνεται σαν τον Χάλκ. Στο τέλος, άρχισε να χάνει την αίσθηση στα χέρια της και αναγκάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί εκεί διαπίστωσαν ότι η Τζέσικα υπέστη ραβδομυόλυση, μια επικίνδυνη κατάσταση που συμβαίνει όταν οι μύες καταρρέουν και απελευθερώνουν τοξικές ουσίες στο αίμα. Αυτή η κατάσταση συχνά προκαλείται από έντονη άσκηση σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων ή ακόμα και θάνατο.

Παρά την περιπέτειά της, η Τζέσικα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τέσσερις μέρες μετά την εισαγωγή της. Αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της μέσω TikTok, αναρτώντας ένα βίντεο από την παραμονή της στο νοσοκομείο, με τη λεζάντα: «Το να νοσηλευτώ με ραβδομυόλυση δεν ήταν σίγουρα στο μπίνγκο του 2024». Το βίντεο αυτό έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 360.000 προβολές. Σε μια άλλη ανάρτηση, προειδοποίησε τους φιλάθλους της να είναι πιο ήρεμοι και να μην πιέζονται τόσο πολύ, επισημαίνοντας ότι “είστε μια χαρά”.

Πηγή: tanea.gr