Η Δυσνόητη Ιστορία της Ισραηλινής Στρατηγικής και η Σατιρική Ανάλυση του Τζον Στιούαρτ

Η Δυσνόητη Ιστορία της Ισραηλινής Στρατηγικής και η Σατιρική Ανάλυση του Τζον Στιούαρτ

Σε μια πρόσφατη εκπομπή του Daily Show, ο Τζον Στιούαρτ εξέφρασε την απορία του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, επικαλούμενος ένα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μπαράκ Ραβίντ από το Axios. Καθόλη τη διάρκεια, τόνισε την αντιφατική πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζεται και από την κυβέρνηση Μπάιντεν, που περιγράφει την κατάσταση ως «αποκλιμάκωση μέσω κλιμάκωσης».

Ο Ραβίντ ανέφερε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενστερνίζονται αυτήν την πολιτική, η οποία φαίνεται να διευκολύνει την καταστροφή του Λιβάνου και ενδεχομένως να προκαλέσει ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή. Ο Στιούαρτ, με τον χαρακτηριστικό του σαρκασμό, αναρωτήθηκε πώς μπορεί κάποιος να κατανοήσει τέτοιες δηλώσεις, συγκρίνοντάς τες με ιστορικές φράσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια πολέμων στο παρελθόν.

Καθώς ανακολουθούσε το θέμα, ο παρουσιαστής άνοιξε το βιβλίο «1984» του Τζορτζ Όργουελ, προσπαθώντας να βρει μια ερμηνεία για την ασαφή πολιτική που αναφέρθηκε. Συγχρόνως, δεν παρέλειψε να σατιρίσει την αμερικανική πολιτική, υπενθυμίζοντας στους θεατές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν βοήθεια στο Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνουν ότι εργάζονται για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Κατά την εκπομπή, ο Στιούαρτ εξέφρασε με έμφαση την απορία του για το πώς οι ΗΠΑ δηλώνουν πως εργάζονται σκληρά για την ειρηνική επίλυση της κατάστασης στη Γάζα, την ίδια στιγμή που οι επιθέσεις τρέχουν εναντίον του Λιβάνου.

Πηγή: tanea.gr