Εντείνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ με νέο γύρο επιθέσεων στο Λίβανο

Εντείνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ με νέο γύρο επιθέσεων στο Λίβανο

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας έπληξε πολλές περιοχές στον νότιο Λίβανο, επιτιθέμενος σε δεκάδες στόχους του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ. Στην ανακοίνωσή τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη ημέρα, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 492 ανθρώπων και πλήγμα σε περίπου 1.600 στόχους.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ αντέτεινε νωρίς σήμερα ότι εξαπέλυσε επιθέσεις με πυραύλους Fadi σε διάφορους ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένου ενός εργοστασίου εκρηκτικών που βρισκόταν σε βάθος 60 χιλιομέτρων στο έδαφος του Ισραήλ. Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν γύρω στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα.

Επιπλέον, η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Μεγιδδώ τρεις φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας με πυραύλους Fadi 1 και 2, καθιστώντας αυτή την επιχείρηση την πρώτη που αφορά αυτό το στρατιωτικό αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για εκτόξευση ρουκετών στην περιοχή της Κιριάτ Σμόνα, χωρίς να έχουν αναφερθεί ανθρώπινες απώλειες.

Πηγή: tanea.gr