Την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν να γίνονται τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας να δίνει το παράδειγμα.

Το πρόγραμμα του εμβολιασμού την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει, σύμφωνα με την Καθημερινή, τα εξής:

Στις 12:00 θα εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,
στις 14:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου,
στις 14:30 ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας

στις 15.30 o πρόεδρος της Κ.Ο. και γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης

Στις 28 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και στις 4 Ιανουαρίου θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επίσης θα εμβολιαστούν οι πρόεδροι του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Θεανώ Καρποδίνη, όπως και οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας.

Συνολικά 45 αξιωματούχοι που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης θα είναι στη λίστα με τους Έλληνες που θα κάνουν το εμβόλιο στην πρώτη φάση των εμβολιασμών από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Πηγή: politisonline.com