Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων σε κλειστή δομή ηλικιωμένων, στο Μαρούσι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο των μικτών κλιμακίων της Περιφέρειας Αττικής, του ΙΣΑ και του ΕΟΔΥ, θετικοί βρέθηκαν στο νέο κορωνοϊό τουλάχιστον 10 ένοικοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, για περαιτέρω διερεύνηση. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ με εντολή του ΕΟΔΥ, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους, καθώς ήταν ασυμπτωματικοί.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων για λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό που ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής, τα κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, αύριο Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, θα επισκεφθούν για προληπτικούς ελέγχους, το Δημαρχείο Κρωπίας καθώς και άλλες κοινωνικές Δομές.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί θα μεταβούν για ελέγχους στο Δημαρχείο Περιστερίου. Παράλληλα και τις 2 μέρες τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν κατ΄οίκον επισκέψεις προκειμένου να διενεργήσουν τεστ για τον κορονοϊό σε ΑΜΕΑ.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου-11 π.μ.

Δημαρχείο Κρωπίας (Λεωφ. Β. Κωνσταντίνου 47-Κορωπί)

Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας στη Ν. Φιλαδέλφεια (Χρ. Μαντίκα 2)

Ελληνικός Βιβλικός Σύνδεσμος «Λωίδα» στην Κηφισιά (Ιωνίας 46 και Λεβίδου)

Κατ΄οίκον επισκέψεις σε ΑΜΕΑ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου-10 π.μ

Δημαρχείο Περιστερίου (Πλατεία Δημαρχείου-Καραθεοδωρή 1-Περιστέρι)

Κατ΄οίκον επισκέψεις σε ΑΜΕΑ

Πηγή: politisonline.com