Χειροτερεύει καθημερινά η κατάσταση με τους νεκρούς λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία, σε μια κατάσταση που θυμίζει τις τραγικές ημέρες του Μαρτίου και του Απριλίου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη καταγράφηκαν 623 νέοι θάνατοι λόγω Covid-19, σε σύγκριση με τους 580 χθεσινούς. Πλέον, ο τραγικός κατάλογος αριθμεί 42.953 νεκρούς από την έναρξη εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα.

Αντίθετα, μειώθηκαν τα καθημερινά κρούσματα, στα 32.961 σε σύνολο 225.640 τεστ (ποσοστό 14,6%) σε σύγκριση με τα χθεσινά 35.098, ενώ τα συνολικά κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο (1.028.424). Οι ασθενείς που ανέρρωσαν, ήταν 9.090, ενώ σημειώθηκαν 110 νέες εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κι άλλες 811 σε απλές κλίνες νοσοκομείων.

Σε επίπεδο περιοχών, η Λομβαρδία εξακολουθεί να «δίνει» τα περισσότερα κρούσματα και νεκρούς, καθώς καταγράφηκαν 8.180 νέες μολύνσεις και 152 πρόσθετοι θάνατοι.

Πληθαίνουν οι φωνές για εθνικό lockdown, αντιστέκεται η κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών στην Ιταλία εντείνει τις πιέσεις της για ένα νέο εθνικό lockdown, με την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κοντέ να εξακολουθεί να αντιστέκεται.

«Χρειαζόμαστε ένα γενικό lockdown όπως αυτό του Μαρτίου και του Απριλίου, ίσως για δύο ή τρεις εβδομάδες ή ένα μήνα, για να μειώσουμε το ποσοστό μόλυνσης», δήλωσε ο Τζιοβάνι Λεόνι, αντιπρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ιατρών. «Ο αριθμός των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας διπλασιάζεται κάθε 10 ημέρες και με αυτήν την ταχύτητα θα είναι πολύ δύσκολο να εγγυηθούμε τη φροντίδα σε ασθενείς με άλλες ασθένειες».

Πηγή: politisonline.com