Στη δίνη της πανδημίας της νόσου Covid στροβιλίζεται η Βραζιλία με την πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να είναι 40ρηδες ή και νεότεροι σε ηλικία. Σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Εντατικής στη Βραζιλία, η νόσος Covid-19 πλήττει όλο και περισσότερο τους πιο νέους. Τον Φεβρουάριο, οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ ήταν ηλικίας 40 ετών και κάτω.

Η έκθεση βασίζεται σε δεδομένα που αφορούν πάνω από το ένα τρίτο των ΜΕΘ που διαθέτει η χώρα του Ζαΐχ Μπολσονάρου και, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, καταγράφεται σημαντική αύξηση των νεαρών ατόμων σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με το Reuters.

Για πρώτη φορά μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη Βραζιλία
, το 52% των κρεβατιών σε ΜΕΘ γέμισαν από ασθενείς ηλικίας 40 ετών και κάτω. Αυτό σημαίνει ότι η ηλικιακή αυτή ομάδα που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, έχει καταγράψει αύξηση 16,5% σε σύγκριση με τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Δεν είναι σαφές γιατί όλο και περισσότεροι νέοι νοσούν σοβαρά κατά το τρίτο πανδημικό κύμα της Covid, ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νέα μετάλλαξη «P1» που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Mανάους του Αμαζονίου, θα μπορούσε να ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό. Άλλοι παράγοντες, όπως ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων αλλά και η ανευθυνότητα πολλών νέων που δεν ανησυχούν για την πανδημία της νόσου Covid, θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τα δεδομένα.

Τη τελευταία εβδομάδα, η Βραζιλία καταγράφει ημερησίως περίπου τέσσερις χιλιάδες νεκρούς. Από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα, πάνω από 350 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του νόσου Covid.Πηγή: politisonline.com