Μήνυμα να δεσμευθεί κατηγορηματικά σε σχέσεις καλής γειτονίας και σε ειρηνική επίλυση των διαφορών της, έστειλε η Κομισιόν προς την Τουρκία, σε μία κίνηση, που πάντως, κινείται πολύ μακριά από τη λογική των κυρώσεων, τις οποίες και επισταμένα ζητάει το τελευταίο, σαφώς κρίσιμο διάστημα  η Αθήνα.

Είναι χαρακτηριστικό όπως επισημαίνει το ΚΥΠΕ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάλεσε  την Άγκυρα, να προσφύγει σε Διεθνές Δικαστήριο, εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο, δηλώνοντας πως η οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων  καλή τη πίστει.

«Στέλνετε λάθος μήνυμα»

Κληθείσα να σχολιάσει τις πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Ναμπίλα Μασραλί, δήλωσε σύμφωνα με το ΚΥΠΕ ότι «η ανακοίνωση από την Τουρκία μιας νέας Navtex για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι χρήσιμη και στέλνει το λάθος μήνυμα, ιδίως μετά την πρόσφατη συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Πηγή: politisonline.com