Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται στις συνομιλίες και στα προφίλ των 212 χρηστών που μιλούσαν με τον Ηλία Μίχο ο οποίος προσποιούνταν ότι είναι η 12χρονη.

Τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Real News» δείχνουν ότι οι άνθρωποι που έστειλαν τουλάχιστον ένα μήνυμα στο προφίλ της 12χρονης είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες κάτω των 45 ετών. Ωστόσο ανάμεσα στους 212 που βρίσκονται στο επίκεντρο υπάρχουν άτομα 20 αλλά και 60 ετών.

Η αστυνομία γνωρίζει την ηλεκτρονική ταυτότητα των 212 χρηστών της εφαρμογής Blindchat, τα emails, αλλά και τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε από τους χρήστες είχαν καταχωρήσει και το κινητό τους τηλέφωνο.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στα προφίλ τους, οι υποψήφιοι βιαστές δήλωναν επιχειρηματίες, μηχανικοί, σεφ, εργαζόμενοι σε ΜΜΕ και δικηγόροι. Το ρεπορτάζ της «Real News» αναφέρει ότι οι περισσότεροι σταμάτησαν τις συνομιλίες όταν διαπίστωσαν ότι μιλούσαν με ένα προφίλ 12χρονου κοριτσιού.

Ανάμεσα στους 212 υπάρχουν και αρκετοί που όχι μόνο δεν διέκοψαν κάθε επαφή αλλά αντάλλαξαν αριθμό τηλεφώνου, επικοινώνησαν μέσω Viber ή WhatsApp και πήγαν σε ραντεβού με την 12χρονη.


Πηγή: Real News

Θυμίζουμε ότι η ανήλικη έχει καταθέσει πως βιάστηκε μέσα σε αυτοκίνητο από 11 άτομα. Ήδη έχουν εντοπιστεί οι τέσσερις από αυτούς και η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για την ανεύρεση των άλλων 7 βιαστών της 12χρονης.

Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, τρεις άνδρες ηλικίας 48,57 και 66 ετών παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής και κατέθεσαν πως συνομιλούσαν με την 12χρονη μέσω εφαρμογής γνωριμιών. Αυτά τα άτομα φέρονται να είχαν ανταλλάξει τηλεφωνικούς αριθμούς με την ανήλικη και εξετάζεται από τις αρχές αν είχαν βρεθεί και από κοντά.

Πηγή: politisonline.com