Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία 722 άνθρωποι έχασαν την ζωή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και 25.853 άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον ιό. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 230.000 διαγνωστικά τεστ.

Σε κάθε 100 τεστ το 11,2% βρέθηκε θετικό ενώ χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12,3%. Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή ημέρα καταγράφηκαν 23.232 κρούσματα και 853 νεκροί. Από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 52.028 άνθρωποι στη χώρα.

Η κατάσταση θα τεθεί υπό έλεγχο αν ο ο δείκτης μετάδοσης Rt πέσει κάτω από την μονάδα

Στην φάση αυτή, θετικοί στον κορωνοϊό είναι 791.697 άνθρωποι. Σύμφωνα μάλιστα με την εβδομαδιαία έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ιταλία έχει πιθανόν ξεπεράσει ήδη το σημείο μέγιστης διάδοσης του λεγόμενου «δεύτερου κύματος» του ιού, αλλά η κατάσταση θα μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο μόνον όταν τα ημερήσια κρούσματα περιοριστούν το πολύ σε 10.000 και ο δείκτης μετάδοσης Rt πέσει κάτω από την μονάδα.

Τζ. Κόντε: Απαιτείται ευρωπαϊκή συμφωνία ώστε να υιοθετηθούν κοινά περιοριστικά μέτρα

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, τόνισε και πάλι σήμερα ότι «χρειάζεται μια ευρωπαϊκή συμφωνία, ώστε να υιοθετηθούν κοινά περιοριστικά μέτρα σε όλη την Ένωση για τις γιορτές των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά».

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα στο πεδίο των μετακινήσεων

Προσέθεσε δε ότι προτίθεται να λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα σχετικά με τις μετακινήσεις, με ισχύ από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση Κόντε θεωρεί ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε θα πρέπει να απαγορεύσουν την λειτουργία των χιονοδρομικών τους κέντρων στις προσεχείς γιορτές, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Πηγή: politisonline.com