Με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού και της συζήτησης, καθώς αναμένεται να μπει στο «κόκκινο» με επιβολή σκληρού lockdown, η σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, έχει καταλήξει στην τελική εισήγησή της, για την επιβολή σκληρότερων μέτρων ανάσχεσης της διασποράς της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με το λιανεμπόριο στην Αττική, οι ειδικοί εισηγούνται να λειτουργήσουν τα καταστήματα με click away και με click in shop, δηλαδή με ραντεβού και αυτό σε ό,τι αφορά μόνο τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα κοσμηματοπωλεία.

Όσον αφορά στα σχολεία και συγκεκριμένα στα Γυμνάσια και τσα Λύκεια που είχε αποφασιστεί να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου, οι ειδικοί εισηγήθηκαν να ανοίξουν πράγματι τα γυμνάσια σε όλη τη χώρα, αλλά να παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια στις 22 «κόκκινες» περιοχές, μεταξύ των οποίων τίθεται πλέον και η Αττική.

Στις Εκκλησίες θα επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα μέχρι 9 άτομα, ενώ θα ανοίξουν από τη Δευτέρα και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές.

Η αγωνία παραμένει και για το ζήτημα της πιθανής απαγόρευσης κυκλοφορίας, για την οποία υπό συζήτηση έχει τεθεί η διεύρυνσή της, με ισχύ από τις 18:00 έως τις 05:00, αντί από τις 21:00 έως τις 05:00, που ισχύει έως σήμερα. Επίσης αγωνία επικρατεί και για το εάν η ισχύς της αυστηροποίησης του lockdown, θα οριστεί από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, ή αμέσως από αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021. Μένει να το δούμε.

Επισήμως οι ανακοινώσεις θα γίνουν εξάλλου σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 18:00 σήμερα, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ενημέρωσης, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: politisonline.com