Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να διατυπώνουν απαιτήσεις από την Κίνα, υπογράμμισε σήμερα το κινεζικό υπουγείο Εξωτερικών.

«Δεν αποδεχόμαστε πιέσεις ούτε καταναγκασμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Ουάνγκ Ουενμπίν απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την προειδοποίηση που διατύπωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προς την Κίνα να μην βοηθάει τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Η Κίνα δεν θα αποδεχθεί επίσης ποτέ τις αμερικανικές επικρίσεις για τις σινορωσικές σχέσεις, πρόσθεσε ο κινέζος εκπρόσωπος.

«Η συνολική στρατιωτική σύμπραξη συνεργασίας της Κίνας βασίζεται στη μη αντιπαράθεση και τη μη στόχευση τρίτων μερών και βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της κυριαρχίας δύο ανεξάρτητων χωρών», υπογράμμισε ο Ουάνγκ Ουενμπίν απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση το σαββατοκύριακο του κορυφαίου κινέζου διπλωμάτη Ουάνγκ Γι με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ακόμη, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την εκτόξευση, νωρίτερα σήμερα, βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, πως η Κίνα ανησυχεί για τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο.

«Η θέση της Κίνας δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο Ουάνγκ Ουενμπίν.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα άλλους δύο βαλλιστικούς πυραύλους από την ανατολική ακτή της.

Πηγή: politisonline.com