Τον έντονο προβληματισμό του για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθιστώντας σαφές ότι όσο συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, θα επιβάλλονται ακόμη περισσότερα νέα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση τουυ ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων ανέφερε και τη συμβουλή που έδωσε στους γονείς του για την πανδημία. «Η συμβουλή που έδωσα στους γονείς μου είναι ότι πρέπει να προορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα» είπε ο κ. Κικίλιας.

Επιβολή νέων μέτρων

Σε ερώτηση σχετικά με τα νέα πιθανά περιοριστικά μέτρα, σημείωσε πως έχουν πέσει πολλά σκέψεις στο τραπέζι μεταξύ αυτών και οι μάσκες παντού αλλά οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

«Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα .Αντίθετα, όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν – και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία – και ανεβαίνουν – δυσκολεύουν οι δείκτες θα πρέπει μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατεύει η ελληνική κοινωνία», τόνισε ο υπουργός ενώ όπως εξήγησε η μάσκα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού αναφέροντας χαρακτηριστικά: «μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊό».

Ο υπουργός Υγείας προσέθεσε ότι «θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες» ενώ ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για την υπευθυνότητα τους.

Πηγή: politisonline.com