«Το μοναδικό αποτελεσματικό μέτρο είναι η καραντίνα», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας αναλυτικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα μέτρα που ελήφθησαν για την υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, στο δυτικό κόσμο δεν υπάρχει χώρα που να εφήρμοσε άλλο μοντέλο διαχείρισης του κορωνοϊού, που να έφερε καλύτερα αποτελέσματα, με όλα τα κράτη να προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της προστασίας της υγείας από τη μια και, της λειτουργίας της οικονομίας, της κοινωνίας και των σχολείων από την άλλη.

Απαντώντας στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μητρώο COVID, ο υπουργός Υγείας, απέδωσε σε τεράστια παρανόηση τα περί δύο συστημάτων καταγραφής, λέγοντας ότι υπάρχει μόνο ένα που καταλήγει στην ΗΔΙΚΑ.

Αρκουμανέας: Ένα είναι το εθνικό μητρώο COVID
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, επέμεινε ότι ένα είναι το εθνικό μητρώο COVID και δεν έχει σχέση με αυτό που εσκεμμένα κάποιοι παρουσιάζουν ως διπλό βιβλίο. Ο κ. Αρκουμανέας, εξήρε το έργο των 1.000 εργαζομένων στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, που πραγματοποίησαν 35.000 αποστολές σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και έκαναν 1,5 εκατ. τεστ.

Χαρδαλιάς: Παραμένουμε σε συναγερμό, παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή και επαγρύπνηση
«Παραμένουμε σε συναγερμό, παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή και επαγρύπνηση», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι «στην Πολιτική Προστασία δεν είχαμε και δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου».

Τσίοδρας: Θα έχουμε 7.000 με 8.000 κρούσματα ανά εβδομάδα
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, είναι εδώ και θα μας ταλαιπωρήσει και θα μας πιέσει ακόμη», ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκφράζοντας την άποψη πως τελικά θα επικρατήσουν οι μεταλλάξεις.
Εμφανίστηκε πάντως, ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση στην Αττική, όπου -όπως είπε – τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 4.000,ενώ υπάρχει αυξητική τάση στις νέες νοσηλείες. Για τον αριθμό των θανάτων στην χώρα μας, είπε ότι είμαστε σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες με 23 θανάτους ημερησίως και μέση ηλικία τα 80 έτη, ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αφού η εκτίμηση είναι ότι θα έχουμε 7.000 με 8.000 ανά εβδομάδα
Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε να τηρούν όλοι τα μέτρα προστασίας και να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση για τις μεταλλάξεις, γιατί έως τις αρχές Μαρτίου μπορεί να έχουμε πρόβλημα.

Πηγή: politisonline.com