Η οικογένειά της αδικοχαμένης κοπέλας, που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από τον ασυνείδητο οδηγό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και όλοι όσοι βρέθηκαν στο τελευταίο «αντίο», ήταν απαρηγόρητοι για τον χαμό ενός νέου και γεμάτου όνειρα κοριτσιού.

Απαρηγόρητη ήταν η μητέρα της 21χρονης Έμμας κατά τη διάρκεια της κηδείας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νεροκούρου Χανίων.

Κρατώντας στην αγκαλιά της ένα μπουκέτο από άσπρα τριαντάφυλλα έκλαιγε απαρηγόρητη στο πλευρό του αδερφού της. Απαρηγόρητος όμως ήταν και πατέρας της 21χρονης που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι η κόρη του έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Με όση ακόμη δύναμη της απομένει, η Κέλλυ, μητέρας της Έμμας, μετά το τέλος της κηδείας κάνει κάποιες λίγες δηλώσεις, που όμως είχαν μεγάλο νόημα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Δεν ήξερα ότι διέθετα τόσες δυνάμεις, πίστεψέ με. Tο μήνυμά μου είναι κανένα άλλο παιδί να μην πάει άδικα. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν σε αυτή τη χώρα, γιατί το δικό μου παιδί πήγε άδικα και δεν πρέπει να πάει κανένα άλλο παιδί έτσι», είπε ευχαριστόντας όλους για την στήριξή τους και τονίζοντας ότι η δωρεά οργάνων της Έμμας ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν.

Απαρηγόρητος όμως ήταν και πατέρας της 21χρονης, που με το λευκό φέρετρο στα χέρια του, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι η κόρη του έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.


Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο»

Το άσπρο φέρετρο έφτασε στην εκκλησία λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης (1/12), ενώ ο κόσμος είχε ήδη κατακλύσει τον Ιερό Ναό για να της πει το τελευταίο «αντίο».

Συγγενείς, φίλοι της 21χρονης αλλά και της οικογένειας βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση σοκ για τον άδικο χαμό της Έμμας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και κυρίως νέα παιδιά, άνθρωποι που γνώριζαν, αλλά και δεν γνώριζαν την 21χρονη, βρέθηκαν στο κοιμητήριο για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

«Αγαπούσε τα ζώα, “θα γίνω γιατρός των ζώων” μου έλεγε»

Άνθρωποι που γνώριζαν την Έμμα από όταν ήταν ακόμη μωρό, μίλησαν στο STAR.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης είπε: «Από μικρή ήταν χαρούμενη με ζωντάνια μέσα της. Είναι δύσκολη κατάσταση, αλλά στο τέλος οι γονείς έδειξαν το μεγαλείο και την αγάπη τους, πέρα από την αγαπημένη τους κόρη και σε άλλους ανθρώπους».

Από την πλευρά του ο δάσκαλος της Έμμας στο σχολείο, Γιάννης Παπαδογιωργάκης ανέφερε πως: «Είναι μία πολύ βαριά ημέρα για τα Χανιά. Για εμένα θα εξακολουθήσει να ζει γιατί απο τη στιγμή που δωρήθηκαν τα όργανά της και η καρδιά της χτυπά στο σώμα μιας άλλης γυναίκα, αυτή η καρδιά θα την κρατήσει ζωντανή στη μνήμη όλων και θα είναι μια παρηγοριά για τους γονείς της».

«Ήταν ένα αγαπητό πλάσμα, αυτή η καρδιά αγαπούσε τους πάντες και ήταν κοντά στους αδύναμους. Γι’ αυτό αγαπούσε και τα ζώα γιατί τα θεωρούσε αδύναμα μπροστά στον άνθρωπο και έλεγε όταν μεγαλώσω θα ασχοληθώ με τα ζώα, «θα γίνω γιατρός των ζώων» αυτή τη κουβέντα δεν α την ξεχάσω ποτέ», κατέληξε.

Πηγή: politisonline.com