Έντονο προβληματισμό, αλλά και σειρά φημών, αναφορικά με την υγεία του Αμερικανού προέδρου, έχει προκαλέσει ένα video, που δείχνει τον ίδιο σε τελετή αποφοίτησης της στρατιωτικής ακαδημίας του Γουέστ Πόιντ, πρώτον να περπατά «περίεργα» και στη συνέχεια – κατά τη διάρκεια της ομιλίας του- να  πιάνει το ποτήρι για να πιει νερό, αλλά το χέρι του να μην  μπορεί να φτάσει στο στόμα και να σπρώχνει το ποτήρι με το άλλο χέρι!

Ο 74χρονος  Ντόναλντ Τραμπ είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ – μεγαλύτερος και από τον Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Ο ψυχίατρος του πανεπιστημίου του Γέιλ, Bandy Xenobia Lee, σχολιάζοντας το περιστατικό, τόνισε πως πρόκειται για «μία ανησυχητική, μόνιμη νευρολογική ένδειξη που απαιτεί εξέταση στον εγκέφαλο, καθώς και διερεύνηση άλλων συμπτωμάτων».

Υποψίες για κάποιο «νευρολογικό θέμα του Ντόναλντ Τραμπ που δεν έχει αντιμετωπιστεί» έχει αφήσει στο παρελθόν και ο επί 19 χρόνια γιατρός του Μπαράκ Ομπάμα, πριν ο τελευταίος εκλεγεί πρόεδρος, Ντέιβιντ Σάινερ.

Μιλώντας στο CNN είχε υποστηρίξει ότι «η ανικανότητα του Τραμπ να βρει συχνά τις κατάλληλες λέξεις», μπορεί να είναι αποτέλεσμα «μικρών εγκεφαλικών επεισοδίων». «Θα ήμουν ιδιαίτερα ικανοποιημένος αν έκανε μαγνητική τομογραφία στο κεφάλι του, νομίζω ότι την χρειάζεται», είπε ο δρ Σάινερ.

«Έχει ξανασυμβεί αυτό και άλλοτε στον Λευκό Οίκο όταν πρόεδρος της χώρας ήταν ο Γούντροου Γουίλσον. Η αδυναμία του [Τραμπ] να βρει τα λόγια του είναι περίεργη και δεν έχει εξηγηθεί και πιστεύω ότι θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο να πρόκειται για νευρολογικό πρόβλημα».

Έντονα, όπως αναφέρει το economico.gr, σχολιαστηκε και η στιγμή κατά την οποία, καθώς κατέβαινε από το βήμα, ο αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να δυσκολεύεται να περπατήσει στην ειδική ράμπα, την οποία κατέβηκε τελικά με εμφανή δυσκολία κάνοντα διστακτικά, μικρά, ασταθή βήματα.

Από την πλευρά του, ο πολιτικός αντίπαλος του Τραμπ, Τζον Κούπερ, έγραψε στο Twitter: «Τα πρόσφατα videos δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας του Τραμπ. Ο τρόπος που μιλάει, που κρατά το ποτήρι με το νερό, τα μπερδεμένα λόγια και οι σκέψεις του. Τι κρύβει ο Λευκός Οίκος;».

Ο Τραμπ ανέλαβε αργότερα να απαντήσει μόνος του μέσω του Twitter: «Η ράμπα πρόσβασης στο βήμα του Γουέστ Πόιντ ήταν πολύ μακριά και απότομη και, κυρίως , ήταν πολύ ολισθηρή», έγραψε.

Κατά συνέπεια, ήταν «εξαιρετικά προσεκτικός για να μην πέσει και δώσει την ευκαιρία στα μέσα ενημέρωσης να τον κοροϊδεύουν». Και κλείνοντας, τονίζει ότι κατέβηκε «τρέχοντας» τα τελευταία μέτρα της ράμπας.

Πηγή: politisonline.com