Η Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου, μετά την καταγγελία για τον βιασμό που υπέστη το 1998 από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, βοήθησε πολλές γυναίκες, δινόντάς τους το θάρρος να μιλήσουν για αντίστοιχες εμπειρίες τους.

Στην εφημερίδα Real News δημοσιεύθηκε απόσπασμα από την κατάθεση που η ίδια έδωσε στον εισαγγελέα τον περασμένο Νοέμβριο.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2020, η αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε μετά από παραγγελία του αθλητικού Εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.

«Μου πρότεινε να ανέβω στο δωμάτιο του, εγώ αρνήθηκα και στη συνέχεια προσπάθησε να με πείσει με κολακευτικά σχόλια, λέγοντας ότι δεν θα γίνει τίποτα. Στο δωμάτιο έγινε πιο φορτικός, με αποκορύφωμα τη σεξουαλική αποπλάνηση. Δυστυχώς, δεν αντιστάθηκα, διότι ένιωθα ότι είναι κάποιος που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μου και το όνειρό μου, που μόλις είχε πραγματοποιηθεί κερδίζοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Σίδνεϋ, ενώ ήλπιζα ότι θα σταματήσει από μόνος του» ανέφερε χαρακτηριστικά η Σ. Μπεκατώρου.

Τον είχα σαν πατέρα μου-Εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του

«Επέστρεψα στο δωμάτιο μου, ήμουν αηδιασμένη και εντελώς ανήμπορη. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί και αναρωτιόμουν πως ένας άνθρωπος που τον είχα σαν πατέρα μου εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του κατά αυτό τον τρόπο», συμπληρώνει η Ολυμπιονίκης. «Δεν ανέφερα τίποτα σε κανένα μέλος της ομάδας από ντροπή, νιώθοντας ένοχη που δεν είχα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο.

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το ανέφερα στον σύντροφο μου, ο οποίος ήθελε να του επιτεθεί και να του ζητήσει τον λόγο, ωστόσο του ζήτησα να μην αντιδράσει, γιατί στην ομοσπονδία δεν άφηναν σε κανέναν το περιθώριο να εξελιχθεί αν δεν ήταν συμβατός με την πολιτική τους. Ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θεσμική θέση στην ομοσπονδία και, επειδή θα ήθελα να προστατέψω και άλλες κοπέλες, αποφάσισα να καταγγείλω το συμβάν έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω», συμπλήρωσε η αθλήτρια.

Πηγή: politisonline.com