Ενώ το πλύσιμο των ρούχων σε γενικά πλαίσια δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον σαν ασχολία, στο Κallidromiou Laundry η όλη διαδικασία αποκτά ιδιαίτερο νόημα και μια πιο κινηματογραφική διάσταση, σε μια από τις γνωστότερες μάλιστα γειτονιές των Εξαρχείων.

Με τους πετρόλ τοίχους του και το ρετρό μωσαϊκό μοιάζει ντεκόρ από ταινία του Wes Anderson που, τοποθετημένη κάπου στα βάθη της Νέας Υόρκης, περιμένει τους πρωταγωνιστές για το γύρισμα της πιο stylish σκηνής. Μόνο που εδώ οι πρωταγωνιστές δεν είναι ηθοποιοί, είναι ο φοιτητής που δεν έχει πλυντήριο στην γκαρσονιέρα του, ο εργένης που δεν προλαβαίνει, η γειτόνισσα που θα φρεσκάρει τα παπλώματά της, ο μετανάστης, συχνά και ο τουρίστας. Κι αυτό το μικροσκοπικό laundry των Εξαρχείων δεν είναι απλώς ένα μέρος για να λαμπικάρεις τα ρούχα σου, είναι το νέο σημείο συνάντησης σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές γειτονιές της Αθήνας, αυτή της Καλλιδρομίου.

Ο Βασίλης Τσακνής, τελειόφοιτος μαθηματικού και ετών 23, ανέλαβε τις μπουγάδες των κέντρο-Αθηναίων ανοίγοντας το Kallidromiou Laundry μόλις το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή στον απόηχο της πρώτης καραντίνας. «Ήμουν σε μια εσωτερική αναζήτηση να ξεκινήσω κάτι δικό μου και το concept του self-service laundry ήταν κάτι που, ανάμεσα σε άλλα, σκέφτηκα από την αρχή. Μου αρέσει η street πλευρά του πλυσίματος των ρούχων “έξω” και ενώ είναι φαινομενικά ξένο για τα δικά μας δεδομένα, παραπέμποντας σε αμερικάνικο στιλ, σκέφτηκα πως οι απαιτήσεις της καθημερινότητας και οι γρήγοροι ρυθμοί δεν επιτρέπουν σε αρκετό κόσμο να κάνει κάποιες από τις δουλειές του σπιτιού. Σίγουρα από την πλευρά μου είναι ένα ρίσκο το επιχειρείν από το μηδέν αλλά …βιωματικά το μαθαίνω».

Ο δρόμος της Καλλιδρομίου είναι πέρασμα που ενισχύει την ατμόσφαιρα και στο εσωτερικό του laundry. Το κινηματογραφικό του ύφος με τα παστέλ χρώματα και τον φωτισμό μαζί την απόλυτη καθαριότητα είναι το κατάλληλο σκηνικό για να ανταλλάξεις ιστορίες καραντίνας με τους γείτονες περιμένοντας να παραλάβεις την αστραφτερή σου μπουγάδα. Στους μήνες που λειτουργεί για κάποιους είναι ήδη καθημερινός προορισμός και σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της γειτονιάς.

«Τώρα, στον καιρό της καραντίνας είμαστε η 2η έξοδος μετά το supermarket. Έτσι κι αλλιώς, αυτή η γειτονιά ποτέ δεν λειτουργούσε απρόσωπα. Μπορώ να σου πω λοιπόν πως κάθε ένας που έχει επισκεφτεί το @laundrykallidromiou μία φορά, ήρθε ξανά. Και δεν σου κρύβω ότι έχουν προκύψει και όμορφες φιλίες μεταξύ των πελατών. Τιμητικά αναφέρω τον Θοδωρή, εργαζόμενο που έρχεται στο τέλος της νυχτερινής του βάρδιας στις 7 το πρωί! Αλλά και τα παλικάρια από το Μπαγκλαντές –η παρέα του Prince, ψιλικατζίδικο λίγο πιο πάνω–, που παρά το ότι δεν έχουμε καμία κοινή γλώσσα μεταξύ μας, το γεγονός αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να γίνουμε καλά φιλαράκια!»

To Κallidromiou laudry προσφέρει:

  • Πλύσιμο ξεκινώντας από 3 ευρώ
  • Ειδικό πλυντήριο μέχρι 15 κιλά, ιδανικό για παπλώματα, χαλιά, και άλλα «μεγάλα»
  • Ειδικό απορρυπαντικό απολύμανσης (πολύ χρήσιμο αυτό)
  • Στέγνωμα με κόστος μόλις 1 ευρώ τα 15 λεπτά
  • Τέλος, για τα αγαπημένα κατοικίδια: ειδικό πλυντήριο που κάνει λαμπίκο και προσφέρει την κατάλληλη ανανέωση των αντικειμένων τους

Πηγή: athensvoice.gr

Πηγή: politisonline.com