Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο με βροχές σε κάποιες περιοχές και παγετό στα ηπειρωτικά.

Έτσι, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στο Ιόνιο και σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, όπου πιθανώς να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Σάμο. Άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: politisonline.com