Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και έως 10βαθμούς κάτω, αλλά και έντονα κατά τόπους φαινόμενα, δίνει η πρόγνωση καιρού για σήμερα Τρίτη 23 Μαρτίου 2021.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, οι οποίες κατά τόπους αναμένεται να είναι κατά 6 έως 10 βαθμούς χαμηλότερες από αυτές της Δευτέρας 22/03.

Στο δελτίο καιρού της ΕΜΥ γίνεται λόγος για νεφώσεις, βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Νέα ενημέρωση για τη μεταβολή του καιρού και την επιμονή της κακοκαιρίας εξέδωσε δε και το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως τονίζεται στην εν λόγω  ανακοίνωση, βροχοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και στις παράκτιες περιοχές τους, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ, ένταση που μπλοκάρει τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πηγή: politisonline.com