Για επιδείνωση του καιρού και κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα προειδοποιεί το meteo.gr.

Όπως αναφέρει, βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από τη νύχτα της Δευτέρας 10/10 στο Ιόνιο. Ο μετεωρολογικός σταθμός στις Γουβιές Κέρκυρας κατέγραψε 83 χιλιοστά βροχής έως το πρωί της Τρίτης 11/10, ενώ οι βροχές σταδιακά επεκτάθηκαν κατά κύριο λόγο στην Ήπειρο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία.

Φαινόμενα σε Ιόνιο, Δυτική Στερεά και ΒΔ Πελοπόννησο

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν και σε ορεινά κυρίως τμήματα των υπολοίπων ηπειρωτικών, με εξαίρεση τη Θράκη. Ύφεση των φαινομένων αναμένεται κατά τις βραδινές ώρες της Τρίτης 11/10.

«Όπως αναφέραμε και στην σχετική ανακοίνωση της Δευτέρας 10/10, το επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr (περισσότερα για τον Δείκτη μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Σημειώνεται όμως ότι τα ισχυρά φαινόμενα αφορούν τα δυτικά τμήματα της χώρας» προσθέτει το meteo.gr.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται κατά τη διάρκεια της Τρίτης 11/10 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα:

Πηγή: politisonline.com