Στην Εισαγγελία βρίσκονται τα πρώτα στοιχεία από τον έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου, με το πόρισμα των ελεγκτών της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος να είναι επιβαρυντικό για τον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγό του.

Στο πόρισμα των δέκα σελίδων που συνέταξε το κλιμάκιο των ελεγκτών της Αρχής, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης τριών κακουργημάτων από τον ιδρυτή της Οργάνωσης, την Σταματία Γεωργαντή και τουλάχιστον δύο στενούς τους συνεργάτες.

Πρόκειται για τα αδικήματα της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, της Υπεξαίρεσης και της Απιστίας για τα οποία υπάρχουν στοιχεία πως έχουν τελεστεί από τον πατέρα Αντώνιο, την Πρεσβυτέρα και τα δύο πρώην στελέχη της Κιβωτού.

Η έρευνα διεξήχθη κατόπιν εντολής του επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος και επίτιμου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη και αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα.

Οι ελεγκτές έκαναν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία των τεσσάρων προσώπων και κατέληξαν πως ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του φέρονται να ζούσαν με τα λεφτά της Κιβωτού.

Το κλιμάκιο εντόπισε ακόμη και κάποιες «ύποπτες» αγορές ακινήτων από τον μέχρι πρότινος επικεφαλής της Οργάνωσης, ενώ η πρεσβυτέρα ελέγχεται για τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.

Υπενθυμίζεται πως με διάταξη του κ. Βουρλιώτη δεσμεύτηκε η περιουσία του πατέρα Αντωνίου, της Σταματίας Γεωργαντή και των δύο, πρώην στελεχών της Κιβωτού του Κόσμου.

Το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και θα συσχετισθεί με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο Εισαγγελέας, κ. Ιωάννης Σεβης.

Πηγή: politisonline.com