Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, εξέφρασε την άποψη του σε σχέση με τη δήλωση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,Θοδωρή Δρίτσα, καθώς και για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών  στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Action24 και την εκπομπή Briefing, σε ερώτημα σχετικά με την απεργία πείνας του καταδικασμένου για τη δράση της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε τα εξής: «Δεν σας κρύβω ότι οι τελευταίες ημέρες είναι μια δοκιμασία για όλους μας, όλες τις οικογένειες των θυμάτων. Να ξεκαθαρίσω κάτι, ζήσε-πεθάνει ο Κουφοντίνας, δεν θα αλλάξει κάτι για εμάς», εννοώντας τις οικογένειες των θυμάτων του.

Αναφερόμενος στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «έχει διαπράξει ένα τεράστιο λάθος: περιφέρει τον Κουφοντίνα ως «σημαία ευκαιρίας». Απευθύνεται σε ένα ακροατήριο εκτός της Δημοκρατίας, σε κάποιους λίγους οι οποίοι κάνουν πολύ θόρυβο και θέτει απέναντι του την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η τρομοκρατία, το μίσος, η βία απαιτούν ένα κοινό μέτωπο αντιμετώπισης τους. Απαιτεί να είμαστε όλοι μαζί. Έτσι ξεμπέρδεψαν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι πρέπει να ξεμπερδέψουμε κι εμείς, με τη συνεννόηση και τη συνεργασία».

Σχόλιο Κ. Μπακογιάννης για Θ. Δρίτσα: Θα έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ τα λόγια του

Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάνης σχολίασε και τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδωρή Δρίτσα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Δρίτσας ως αυτόκλητος εισαγγελέας, δικαστής ”δολοφονεί” για δεύτερη φορά τα θύματα της 17 Νοέμβρη και θα έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ τα λόγια του. Θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά προσεκτικός». Και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα προφανώς υπάρχει ένα κράτος δικαίου. Προφανώς υπάρχει μια Δημοκρατία. Μια Δημοκρατία, η οποία δεν εκδικείται, αλλά και δεν εκβιάζεται. Πολύ σωστά, αυτή την στιγμή που μιλάμε, η ελληνική πολιτεία κάνει ότι μπορεί, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να κρατήσει τον δολοφόνο στη ζωή. Αλλά από εκεί και πέρα η ζωή του είναι δική του».

«Είναι συζητήσεις που δεν ήθελα να κάνω με τα παιδιά μου και λυπάμαι που αναγκάζομαι να τις κάνω»

Ο ίδιος υπογράμμισε δε ότι «το ελληνικό σύστημα (πρέπει) να πάψει να βυθίζεται στο ναρκισσισμό του, να πάψει να εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες, να πάψει να λειτουργεί αυτοαναφορικά, να ανοίξει τα μάτια του και να καταλάβει ότι αυτή την στιγμή περνάμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και ότι ο στόχος μας δεν είναι να γκρεμίζουμε, αλλά να χτίζουμε. Και ότι ο στόχος μας δεν είναι να διχάζουμε, αλλά να ενώνουμε», ενώ συμπλήρωσε «αυτό είναι το στοίχημα και του σήμερα και του αύριο, για όλους μας πέρα και πάνω από κόμματα, ιδεολογίες και παρατάξεις».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ρωτήθηκε και για το αν κλήθηκε να εξηγήσει στα παιδιά του, τι ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα, με τον ίδιο να απαντά ως εξής: «Όλοι μας έχει χρειαστεί να συζητήσουμε με τα παιδιά μας δύσκολες συζητήσεις. Είναι συζητήσεις που δεν ήθελα να κάνω και λυπάμαι που αναγκάζομαι να τις κάνω».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Κ. Μπακογιάννη στην εκπομπή Briefing:

Πηγή: politisonline.com