Νέα σειρά  περιοριστικών μέτρων επέβαλε ξανά σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ, για να καταπολεμήσει την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Έτσι, αποφάσισε να κλείσει άμεσα τα μπαρ, τα νυκτερινά κέντρα, τα γυμναστήρια και τις αίθουσες εκδηλώσεων, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι η χώρα «βρίσκεται στα πρόθυρα» πλήρους lockdown για να περιορίσει τη διάδοση του κορωνοϊού καθώς και ότι έπρεπε να αντιστρέψει την πορεία της στην πανδημία για να αποφύγει αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με το i24news.tv, σε σύσκεψη που διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Έντελσταϊ,ν προειδοποίησε ότι οι ισραηλινές αρχές πρέπει να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα απέναντι στη νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Φέρεται δε να προειδοποίησε πως, εάν το υπουργικό συμβούλιο δεν εγκρίνει τους περιορισμούς που συστήνει το υπουργείο Υγείας, σε μια εβδομάδα θα υπάρχει κίνδυνος επιβολής πλήρους lockdown.

Το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με αύξηση των κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν πάνω από 800 νέες περιπτώσεις στη χώρα την Κυριακή.

Προτεινόμενα για εσάς

Πηγή: politisonline.com