Ένοχο κήρυξε το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Θράκης τον γνωστό πλέον ως «Δράκο της Ξάνθης», στα πλαίσια της κατ’ αναίρεση δίκης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 18 ετών για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς, ο οποίος διατηρούσε μανάβικο στην Ξάνθη, τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012 ακολούθησε την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου, που επέστρεφε από διασκέδαση στο σπίτι όπου διέμεναν οι γονείς της, και καθώς η ίδια έψαχνε τα κλειδιά στην τσάντα της, αυτός της επιτέθηκε, τη βίασε, την κακοποίησε και την έκαψε ζωντανή, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρατηρητής».

Μάλιστα, το ιατροδικαστικό πόρισμα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ένα απίστευτης αγριότητας έγκλημα, καθώς μεταξύ όσων διαπίστωσε ο ιατροδικαστής ήταν και το γεγονός ότι η 34χρονη έφερε δύο τομές στα γεννητικά της όργανα, που δεν έγιναν με μαχαίρι, αλλά με άλλο αιχμηρό αντικείμενο.

Προτού η άτυχη κοπέλα αφήσει την τελευταία της πνοή. λόγω των πολλαπλών βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, ο δολοφόνος την περιέλουσε με βενζίνη που έκλεψε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι και της έβαλε φωτιά. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο πατέρας και ο αδερφός της κοπέλας κατέβηκαν για να σβήσουν τη φωτιά, δίχως να γνωρίζουν τι είχε συμβεί.

Πηγή: politisonline.com