Για ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού ημερησίως, τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησής του, δεσμεύθηκε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

Μαζικοί εμβολιασμοί

Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν έθεσε έναν εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο για τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του: να πραγματοποιηθούν 100 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά του SARS-CoV-2, λέγοντας μάλιστα ότι «θα είναι μια από τις πιο δύσκολες και πιο δαπανηρές επιχειρησιακές προκλήσεις στην ιστορία του έθνους μας».

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν περιμένει ότι θα μπει τέλος στη διασπορά του ιού από του πρώτους μήνες της προεδρίας του, ωστόσο υπογράμμισε ότι θα εργαστεί για να αλλάξει την πορεία της πανδημίας. Παρουσίασε μάλιστα την υγειονομική ομάδα που θα έχει όταν αναλάβει την εξουσία στις 20 Ιανουαρίου, και παρότρυνε τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες «για 100 ημέρες».

Εφιαλτικός απολογισμός

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει πάνω από 15 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από κοροναϊό και 285.000 θανάτους μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, με τους ειδικούς να μιλούν ανοιχτά πλέον για έναν από τους χειρότερους απολογισμούς της πανδημίας παγκοσμίως.Πηγή: politisonline.com