Να παίζουν χαρτιά μαζί με άλλα έξι άτομα συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί σε καφενείο στην Ηλιούπολη ενώ από την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν σφαίρες, όπλα και ποσότητες πυρίτιδας.

Όπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και είχαν σταθμεύσει το υπηρεσιακό όχημα που χρησιμοποιούσαν, δίπλα στο καφενείο.

Με εντολή του Αρχηγού τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Παράλληλα σε βάρος των δύο αστυνομικών και των 6 ατόμων που έπαιζαν τυχερά παιχνίδια, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Η υπόθεση ωστόσο περιπλέκεται περισσότερο αφού εντός του καφενείου αλλά και στην κατοικία του ιδιοκτήτη βρέθηκαν πάνω από 9.000 σφαίρες, γεμιστήρες, όπλα και πυρίτιδα.

Επίσης από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είχε περίπου 4 κιλά πυρίτιδα στο σπίτι του την οποία πέταξε για να μην εντοπιστεί, συγγενικό του πρόσωπο το οποίο και συνελήφθη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τον εντοπισμό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, (2) αστυνομικών και (6) ιδιωτών, εντός καφενείου στα νότια προάστια, όπου συμμετείχαν σε τυχερό παίγνιο, τις βραδινές ώρες του Σάββατου 19 Δεκεμβρίου 2020.

Στην κατοχή των ως άνω κατασχέθηκαν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ στο καφενείο και στην οικία του ιδιοκτήτη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(9.047) φυσίγγια πυροβόλων όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων,
(3) συσκευασίες με περίπου (3) κιλά πιθανόν πυρίτιδα,
πιστόλι, περίστροφο και μαχαίρι,
(19) γεμιστήρες πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων,
(125) κροτίδες και (4) καπνογόνα,
(2) στρογγυλά τραπέζια κ.λπ. είδη διεξαγωγής παιγνίων και
χρηματικά ποσά.

Όπως διαπιστώθηκε οι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και είχαν σταθμεύσει το υπηρεσιακό όχημα που χρησιμοποιούσαν, πλησίον του καταστήματος.

Επιπλέον, ποσότητα πυρίτιδας 4 κιλών περίπου, που διατηρούσε ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς στην οικία του, απερρίφθη χθες (Κυριακή 20-12-2020) από συγγενικό του πρόσωπο, που συνελήφθη από το οικείο Τμήμα Ασφαλείας.

Οι εμπλεκόμενοι, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ – κατά περίπτωση – επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: politisonline.com