Ο 15χρονος που προφυλακίστηκε σήμερα για τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του φίλου του από το Ίλιον, παραδέχθηκε μεν ότι ήταν παρών, όμως αρνήθηκε ότι συμμετείχε στον ομαδικό βιασμό.

Ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Βουλγαρία ζήτησε συγγνώμη από το θύμα και την οικογένειά του και υποστήριξε ότι προσπάθησε να σταματήσει την παρέα των άλλων ανηλίκων από τις αρρωστημένες πράξεις τους.

«Δηλώνω κατηγορηματικά και θα το αποδείξω ότι ουδεμία σχέση έχω με τις αποτρόπαιες πράξεις που υπέστη ο (…) με τον οποίο συνεχίζω να έχω φιλικές σχέσεις μέχρι και σήμερα. Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σ’ αυτόν και την οικογένειά του, γιατί όφειλα να τον προστατεύσω από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό να σταματήσουν», φέρεται να δήλωσε στο πλαίσιο της απολογίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να υποστηρίζει ακόμα ότι δεν είχε αντιληφθεί πως τα όσα υφίστατο ο φίλος του είναι βιασμός: «Σκληρό, φρικτό και τρομακτικό αυτό που βίωσε ο… δύο φορές και δικαίως βρισκόμαστε ενώπιον σας. Ουδείς όμως εκ των συγκατηγορουμένων μου κι εμού, είχε στο μυαλό του ότι αυτό που γίνεται τυποποιείται ως βιασμός. Ουδείς θεώρησε ότι αυτό το σκληρό και απάνθρωπο περιστατικό θα μπορούσε να πληγώσει τόσο βαθιά τον…»

Ο κατηγορούμενος ζήτησε εξέταση κατ’ αντιπαράσταση με το θύμα

Ο 15χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ο έκτος κατά σειρά που προφυλακίζεται για την πρωτοφανή υπόθεση ομαδικού βιασμού ανηλίκου, φέρεται να ζήτησε από τους δικαστικούς λειτουργούς να εξεταστεί κατ´αντιπαράσταση με το θύμα. Επέμεινε ότι δεν έχει βιντεοσκοπήσει ο ίδιος τις φριχτές εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης του συμμαθητή του, αλλά ότι απέστειλε το βίντεο σε δυο φίλους του, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι διαπράττει κάποιο αδίκημα.

«Είναι αληθές ότι κατά το συμβάν στις 19 Νοεμβρίου 2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11 Νοεμβρίου, αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού εγώ φώναξα «ρε τι κάνετε». Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό. Το βίντεο το έλαβα στα πλαίσια της ομαδικής που είχαμε δημιουργήσει, στο Instagram. Το έστειλα με τη σειρά μου σε δύο άτομα συμμαθητές μου. Κατά το χρόνο που απέστειλα το σχετικό αρχείο δεν είχα την παραμικρή σκέψη ότι αυτό που κάνω συνιστά μορφή διακίνησης πορνογραφίας», φέρεται να υποστήριξε.

Ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων ο 15χρονος ανέφερε πως εξαιτίας της εμπλοκής του με την υπόθεση έχει στοχοποιηθεί και κινδυνεύει η ζωή του: «Στοχοποιήθηκα και δέχομαι καθημερινά απειλές για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα, κατάρες και συνθήματα στον τοίχο ομορης οικίας, απειλές να μην εμφανιστώ στο σχολείο», υποστήριξε, ωστόσο οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα και πλέον βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος.

Πηγή: politisonline.com