Ο ιδιοκτήτης μιας παμπ στη νότια Αγγλία, φωνάζοντας σε έξαλλη κατάσταση «φύγε από την παμπ μου», πέταξε έξω τον ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, κατηγορώντας τον ότι δεν αντέδρασε στο λοκντάουν που επέβαλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Στάρμερ, ενόψει των τοπικών εκλογών του επόμενου μήνα, περιόδευε σήμερα στο Μπαθ. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, επεσήμανε ότι «διαφωνεί κατηγορηματικά» με ορισμένες απόψεις που εξέφρασε ο εστιάτορας, όπως με το γεγονός ότι αμφισβήτησε την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων.

Ο ιδιοκτήτης της παμπ, που σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το BBC ονομάζεται Ροντ Χάμφρις, είπε στον ηγέτη της αντιπολίτευσης: «Με απογοήτευσες. Ψηφίζω τους Εργατικούς όλη μου τη ζωή. Δεν κατάφερες να κάνεις αντιπολίτευση, δεν διερωτήθηκες αν το λοκντάουν είναι λειτουργικό. Καταλαβαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν επειδή εσύ δεν έκανες τη δουλειά σου και δεν ρώτησες αυτά που έπρεπε».

Ο αρχηγός των Εργατικών, ο οποίος άκουγε το «κατηγορώ» του ιδιοκτήτη, απάντησε ότι διαφωνεί μαζί του. Λίγο αργότερα είπε μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι ο Χάμφρις προφανώς «δεν πιστεύει ότι θα έπρεπε να κάνουμε λοκντάουν, δεν πιστεύει ότι έπρεπε να υπάρξουν περιορισμοί και, νομίζω ότι σε κάποιο βαθμό αμφισβητούσε την ύπαρξη της πανδημίας».

«Ασφαλώς δικαιούται να έχει αυτήν την άποψη. Φοβάμαι ότι εγώ διαφωνώ κατηγορηματικά και νομίζω ότι οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα θα διαφωνούσαν κατηγορηματικά», συμπλήρωσε.

Δείτε τη στιγμή κατά την οποία ο ιδιοκτήτης της παμπ «πετά» έξω τον Κιρ Στάρμερ:Πηγή: politisonline.com