Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών και λοιμωξιολόγος, Ματίνα Παγώνη, επεσήμανε σήμερα ότι «το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση», μετά τη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Θα εκτιμήσουμε όλη την εβδομάδα, να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Τα κρεβάτια στα νοσοκομεία, στις μονάδες ΜΕΘ και στα απλά κρεβάτια, υπάρχει μία αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα κενά κρεβάτια στην Αττική είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια είναι περίπου στο 38 με 40. Θα δούμε αυτές τις μέρες, όλη την εβδομάδα, θα εκτιμήσουμε τις παραμέτρους, τον αριθμό κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νοσηλευομένων», προσέθεσε η κ.Παγώνη μιλώντας στο Mega.

Η ίδια ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η αύξηση των εισαγωγών δεν είναι τόσο στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όσο από απλά περιστατικά COVID που νοσηλεύονται στις κλινικές. «Ένα ποσοστό από αυτά θα διασωληνωθεί», συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα αν φέτος θα γιορτάσουμε κανονικά το Πάσχα, απάντησε ως εξής: «Όχι. Αφού το είπαμε. Θα είναι με μέτρα το Πάσχα. Ο στόχος πρέπει να είναι οι εμβολιασμοί, να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%, να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της η οικονομία και να προχωρήσουμε».

Πηγή: politisonline.com