Η Τουρκία σχεδιάζει να εμβολιάσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους κατά της Covid-19 έως το φθινόπωρο, στο πλαίσιο της μάχης που δίνει κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, αφότου ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο φέτος.

Η Τουρκία, με πληθυσμό 83 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει διεξάγει 10,56 εκατομμύρια εμβολιασμούς από τις 14 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε η εθνική εκστρατεία στη χώρα με εμβόλια κατά της Covid-19, που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac Biotech Ltd.

«Εάν μπορέσουμε να εμβολιάσουμε 50 εκατομμύρια από τον πληθυσμό μας πριν από το φθινόπωρο, όπως σχεδιάζουμε, η πανδημία δεν θα είναι πλέον ένα βαρύ φορτίο για εμάς», τόνισε ο Κότζα, σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά από τα τηλεοπτικά δίκτυα, με αφορμή την επέτειο από το πρώτο κρούσμα Covid-19 που καταγράφηκε στην Τουρκία.

Η Τουρκία μετρά 2,82 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού και περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της νόσου Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Όπως είπε ο Κότζα, 42 τουρκικές επαρχίες έχουν αξιολογηθεί ως χαμηλού και μέτριου κινδύνου περιοχές, ενώ 39 επαρχίες κατατάσσονται σε υψηλού ή πολύ υψηλού κινδύνου περιοχές.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανήλθε σε 14.556 χθες, ο υψηλότερος από τα τέλη του 2020 και σχεδόν ο διπλάσιος σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από έναν μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: politisonline.com