Στον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς, στο Εδιμβούργο, μεταφέρθηκε από την επίσημη βασιλική κατοικία του Hollyroodhouse το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η πομπή που συνόδευσε τη σορό της Ελισάβετ Β’ μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς στο Εδιμβούργο, με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο Γ’, ο οποίος συνοδεύθηκε από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ, ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδος. Στον Καθεδρικό Ναό έφθασε περίπου στις 17:20 (ώρα Ελλάδας).

Την αυτοκινητοπομπή συνόδευσαν επίσης, στρατιωτικοί ντυμένοι με σκωτσέζικες ενδυμασίες. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η σορός της βασίλισσας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

elisavet344arth

Σημειώνεται πως χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του Ρόαγιαλ Μάιλ, της κεντρικής αρτηρίας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα.

edimvourgo__1__2

Πρόκειται για την πρώτη στάση της βασιλικής νεκρικής πομπής που ξεκίνησε την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί στο Λονδίνο, στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και στη βασιλική κρύπτη, όπου θα γίνει και η ταφή.

Το βράδυ η βασιλική οικογένεια θα κάνει αγρυπνία στον καθεδρικό ναό. Αύριο το απόγευμα, συνοδεία της πριγκίπισσας Άννας, το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί στο Λονδίνο με αεροσκάφος της RAF. Εν συνεχεία, θα οδηγηθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου και θα παραμείνει για μία νύχτα, μέχρι να μεταφερθεί με στρατιωτικές τιμές στην ειδική αίθουσα του Γουέστμινστερ, όπου και θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες σε λαϊκό προσκύνημα.

000_32J89W4

Πηγή: politisonline.com