Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, εξαπέλυσε απειλές κατά του ΝΑΤΟ δηλώνοντας ότι η αποστολή οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία φέρνει πιο κοντά τη στρατιωτική σύγκρουση της Ρωσίας με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος, που απηχεί τις θέσεις και του Κρεμλίνου, ανέφερε για πρώτη φορά την πιθανότητα στρατιωτικής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ, ανεβάζοντας το επίπεδο απειλής, αλλά και του κινδύνου για ένα παγκόσμιο γεγονός, με τις καταστροφικές συνέπειες που συνεπάγονται.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ φαίνεται να συναγωνίζονται μεταξύ τους προμηθεύοντας όπλα και πυρομαχικά στο καθεστώς του Κιέβου, παρέχοντας πληροφορίες, εκπαιδεύοντας προσωπικό και εκδίδοντας οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων. Έτσι έρχονται όλο και πιο κοντά σε μια επικίνδυνη γραμμή άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η δυτική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είχε ήδη φτάσει τα 42,3 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 28,3 δισεκατομμύρια δολάρια χορηγήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Εσείς (σ.σ. οι χώρες του ΝΑΤΟ) δεν είστε απλώς συνεργοί στα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς του Κιέβου, είστε ακριβώς αυτοί που αναφέρετε τακτικά στις δηλώσεις σας. Είστε χορηγοί τρομοκρατικών δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα υπό την αιγίδα του καθεστώτος του Κιέβου, με την άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ – τόσο ως συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ όσο και ως μεμονωμένα μέλη της», σημείωσε.

Πηγή: politisonline.com