Η άνοιξη είναι ήδη εδώ και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα μπροστά, ενώ η αλλαγή αυτή ίσως επιβάλλεται για τελευταία φορά, καθώς το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε τον τερματισμό από το 2021 της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Πάντως τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή ώρας στις 4 π.μ. τα ξημερώματα.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Μαρτίου 2019, η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης ωστόσο δεν έχει οριστικοποιήσει τη θέση του καθώς η πανδημία του κορωνοϊού, που επελαύνει και στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, χει παγώσει τα πάντα.

Υπογραμμίζεται ότι το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς κατά τους μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε χάρις σε αυτήν ακριβώς την αλλαγή, 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο.Πηγή: politisonline.com