Άλλη μία νέα μεγάλη παρέμβαση καθαριότητας, που περιλαμβάνει την απολύμανση, το πλύσιμο με καυτό νερό και το σφουγγάρισμα όλων των χώρων στην περιοχή της Ομόνοιας, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον δήμο Αθηναίων.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στην πλατεία Θεάτρου, μία πλατεία που μετρά αντίστροφα για την ανάπλασή της, και τη μεταμόρφωσή της σε αυτό που εκπροσωπούσε για την Αθήνα εδώ και δεκαετίες.

Εργαζόμενοι του δήμου πλένουν τους κάδους πέριξ της Ομόνοιας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων «τα προηγούμενα χρόνια, η Ομόνοια που είχε μετατραπεί σε ακόμη έναν κυκλοφοριακό κόμβο της Αθήνας, «πρωταγωνιστούσε» στις αρνητικές ειδήσεις, για την έλλειψη φωτισμού αλλά και καθαριότητας».

Εδώ και μερικούς μήνες, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε ολόκληρη την περιοχή. «Η Ομόνοια απέκτησε και πάλι τον εμβληματικό της χαρακτήρα με την πλατεία και το σιντριβάνι, αποκαταστάθηκε ο φωτισμός της περιοχής, εκκενώθηκαν, καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν τα εγκαταλελειμμένα κτίριά της και καθάρισε στο μεγαλύτερο μέρος της από τη μουτζούρα και τη μιζέρια του αντιαισθητικού γκράφιτι», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Εργαζόμενοι του δήμου πλένουν τα πεζοδρόμια

«Στόχος της απολύμανσης και της καθαριότητας στο σύνολο των περιοχών και σε διαφορετική Δημοτική Κοινότητα κάθε φορά, είναι να σταματήσει πλέον η Αθήνα να καθαρίζεται αποσπασματικά και να διατηρείται ολόκληρη καθαρή. Σε κάθε γειτονιά», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο δήμος.

Πηγή: politisonline.com