Οι υγειονομικές αρχές της Μαδρίτης ανέστειλαν τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα καθώς τελειώνουν οι δόσεις που έχουν στη διάθεσή τους, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ιγνάθιο Αγουάδο.

Η Κοινότητα της Μαδρίτης έκανε λόγο για έλλειψη αποθεμάτων για να σταματήσει να χορηγεί πρώτες δόσεις του εμβολίου για δύο εβδομάδες και, ως εκ τούτου, εγγυάται ότι στα άτομα που έχει γίνει η πρώτη δόση, θα γίνει και η δεύτερη.

Η ανακοίνωση, που έγινε την Τετάρτη από τον Αγουάδο, περιφερειακό αντιπρόεδρο, συνοδεύτηκε από καταγγελίες προς την κεντρική κυβέρνηση, την οποία οι Μαδριλένοι κατηγορούν ότι δεν διαθέτει αρκετές δόσεις. Μετά την Κανταβρία, η Κοινότητα της Μαδρίτης είναι η περιοχή που έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα τα λιγότερα εμβόλια για να επιτύχει την ανοσία του παραλήπτη του εμβολίου με τις δύο υποχρεωτικές δόσεις, σύμφωνα με το ημερήσιο υπόλοιπο που δημοσιεύει το Υπουργείο Υγείας.

Η περιφέρεια σταμάτησε τους νέους εμβολιασμούς ώστε να χρησιμοποιήσει τις λίγες δόσεις που έχει ακόμη για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης σε όσους έχουν λάβει την πρώτη, δήλωσε ο Αγουάδο στους δημοσιογράφους.

Η περιφέρεια της Μαδρίτης έχει εμβολιάσει ήδη 180.000 ανθρώπους αφότου ξεκίνησε η εμβολιαστική εκστρατεία, είπε.

“Δυστυχώς, όπως υποψιαζόμαστε ο ρυθμός παραλαβών έχει διακοπεί”, είπε.

Η Ισπανία έχει χορηγήσει λίγο πάνω από 1,3 εκατ. δόσεις σε ομάδες προτεραιότητας όπως ένοικοι οίκων ευγηρίας και υγειονομικοί πρώτης γραμμής, περίπου το 10% των οποίων έχουν λάβει ήδη και τη δεύτερη δόση.

Στη διάρκεια αυτής της πρώτης φάσης, η κυβέρνηση σχεδιάζει να εμβολιάσει περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: politisonline.com