Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης την χαλάρωση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό,  στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινη ζώνη», από τις 26 του μηνός ξανανοίγει η εστίαση, με δυνατότητα να τρώνε κανονικά οι πελάτες στα τραπέζια των εστιατορίων. Προς το παρόν, ωστόσο, το μέτρο αυτό αφορά μόνον τους ανοικτούς χώρους.

Παράλληλα, στις αίθουσες των σχολείων επιστρέφουν όλοι οι μαθητές του γυμνασίου, ενώ στα λύκεια αρχικά θα επιστρέψει στις τάξεις του το 60% των μαθητών, με στόχο να μπορέσουν να προστεθούν, βαθμιαία, και όλοι οι υπόλοιποι.

Στις 15 Ιουνίου θα ξαναλειτουργήσουν τα εκθεσιακά κέντρα ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και στις «κόκκινες ζώνες», αλλά μόνο με ραντεβού.

Διαφωνίες για την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Σύμφωνα την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai,  ένταση επικράτησε σε ότι αφορά την απόφαση για την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Ειδικότερα, ο Μάριο Ντράγκι αποφάσισε ότι θα πρέπει να συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Η Λέγκα προσπάθησε, χωρίς ωστόσο να το πετύχει, να εξασφαλίσει μια ώρα επιπλέον ελεύθερης κυκλοφορίας, με έναρξη της απαγόρευσης στις 11 το βράδυ.

Τελικά, το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι γνωστοποίησε ότι η χαλάρωση αυτή των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό δεν τους ικανοποιεί και ότι, κατά συνέπεια, επέλεξαν να ακολουθήσουν την οδό της αποχής.

Πηγή: politisonline.com