Η Google σχεδιάζει να εισαγάγει την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει «καινοτόμες» διαφημίσεις, ανέφεραν την Πέμπτη οι Financial Times, επικαλούμενοι εσωτερική παρουσίαση.

«Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη ξεκλειδώνει έναν κόσμο δημιουργικότητας», ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας στην παρουσίαση με τίτλο «Διαφημίσεις που βασίζονται σε AI 2023». Η Google ήδη χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο διαφημιστικό τμήμα της για να δημιουργήσει απλά μηνύματα που θα ενθαρρύνουν τους χρήστες να αγοράσουν προϊόντα.

Η νέα τεχνολογία θα ενσωματωθεί στο Performance Max, ένα πρόγραμμα που προσφέρει η Google από το 2020, το οποίο χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να προσδιορίσει πού θα προβάλλονται οι διαφημίσεις της και πώς θα δαπανηθεί ο προϋπολογισμός μάρκετινγκ, καθώς και για την παραγωγή απλών αντιγράφων διαφημίσεων.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, οι διαφημιστές μπορούν να παρέχουν «δημιουργικό» περιεχόμενο, όπως εικόνες, βίντεο και κείμενο που σχετίζονται με μια συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια, και η AI θα αναμείξει στη συνέχεια αυτό το υλικό για να δημιουργήσει διαφημίσεις με βάση το κοινό – στόχο, μαζί με τους στόχους πωλήσεων, αναφέρει η έκθεση.

Αν και έχουν υπάρξει ανησυχίες σχετικά με τον ευρύτερο αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης σε θέματα όπως η παραπληροφόρηση, οι απόπειρες phishing και το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η Google σχεδιάζει να βάλει προστατευτικές μπάρες για την αντιμετώπισή τους όταν αναπτύξει τα νέα χαρακτηριστικά της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, ανέφεραν οι F.T.

Ο κλάδος της διαφήμισης αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, καθώς οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να ελέγξουν το κόστος και τους αυξημένους περιορισμούς στη χρήση προσωπικών δεδομένων για σκοπούς μάρκετινγκ. Τα διαφημιστικά έσοδα της Google μειώθηκαν κατά 4% το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, «αφήνοντας» τη μητρική της, την Alphabet, με συνολική αύξηση εσόδων μόλις 1%.

Πηγή: politisonline.com