Τη δική του «Εσπλανάδα» φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο δήμος Γλυφάδας, ενώνοντας την παραλία με το κέντρο της πόλης.

Οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων και όχι μόνο, φαίνεται ότι θα έχουν έναν ακόμη λόγο να επισκεφθούν την Γλυφάδα, καθώς μέσα στα επόμενα χρόνια την πόλη θα κοσμεί γέφυρα-περίπατος («Εσπλανάδα»), που θα την συνδέει το παραλιακό μέτωπο, ξεκινώντας μπροστά από το Δημαρχείο και θα καταλήγει στην παραλία.

Παράλληλα, θα κατασκευαστεί και υπόγειο πάρκινγκ, λύνοντας το πρόβλημα που ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες.

Μακέτες από το έργο δημοσίευσε στο Facebook του, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε για ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

«Ένα όνειρο γενεών ολόκληρων Γλυφαδιωτών γίνεται πραγματικότητα και η χαρά μας γι’ αυτό είναι πολύ μεγάλη!

Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το κοντινό μέλλον. Εξασφαλίσαμε 14 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από μελέτες, προσπάθειες και κόπους ετών και πλέον ξεκινάμε ολοταχώς ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας:

Μια γέφυρα-περίπατος («Εσπλανάδα»), που συνδέει το παραλιακό μας μέτωπο με τον αστικό ιστό της πόλης μας και η οποία θα ξεκινάει μπροστά από το Δημαρχείο και θα καταλήγει στην παραλία.

Και μαζί ένα έργο μείζονος σημασίας, στον ίδιο χώρο, ένα υπόγειο πάρκινγκ με πολλές εκατοντάδες νέες θέσεις στάθμευσης. Έτσι θα δοθεί οριστική απάντηση σε δύο μεγάλα προβλήματα για την πόλη μας:

Η στάθμευση στο εμπορικό κέντρο και η σύνδεση της πόλης με το παραλιακό της μέτωπο με τρόπο καινοτόμο, σύγχρονο και οικολογικό!

Με μια ανάπλαση-ορόσημο για τη Γλυφάδα μας, η οποία ασφαλώς θα συνδεθεί και με την μελλοντική δημιουργία του τερματικού σταθμού του Μετρό στην ίδια περιοχή σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την επέκταση της Γραμμής 2.

Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα. Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 14 εκατ. ευρώ, για την «λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Γλυφάδας και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και διασύνδεση με το παραλιακό μέτωπο», όπως γράφει η απόφαση της κυβέρνησης στο σχετικό ΦΕΚ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν για να εξασφαλίσουμε τη σπουδαία αυτή χρηματοδότηση. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».

Πηγή: politisonline.com