«Γεννήθηκα στην Αγία Σοφία, στην καρδιά του κόσμου και μόλις αποχαιρέτησα τη ζωή και τους εκατομμύρια ανθρώπους που γνώρισα στη ζωή μου. Έγινα καθρέφτης για την αγάπη και το φως των ανθρώπων. Ευχαριστώ όλους όσοι κρατούν την γατίσια πατούσα μου στην καρδιά τους…».

Γνωρίστε την Γκλι, τη γάτα που ζει πάνω από 14 χρόνια στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη - Περίεργα-Funny - Athens magazine

Η θρυλική γάτα της Αγίας Σοφίας, η όμορφη τιγρένια και πρασινομάτα  Gli, που είχε εκατομμύρια θαυμαστές και δεν την πτόησε η προκλητική απόφαση του Ερντογάν για μετατροπή του μνημείου παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς σε τζαμί, πέθανε το απόγευμα του Σαββάτου.

Η κοσμαγάπητη Gli, ταν 16 ετών. Νοσηλευόταν σε εξειδικευμένη κτηνιατρική κλινική της Κωνσταντινούπολης, από τις 24 Σεπτεμβρίου, έχοντας διαγνωστεί με καρδιολογικά προβλήματα. Είχε την καλύτερη φροντίδα, με τους κτηνιάτρους να κάνουν πραγματικά ό,τι ήταν δυνατόν, για την ανάρρωσή της, αλλά το τέλος στάθηκε δυστυχώς αναπόφευκτο.

Η αγάπη των Τούρκων για τα ζώα και ιδιαίτερα τις γάτες είναι γνωστή. Η  Gli υπήρξε μία γάτα σύμβολο για τον μνημειώδη ναό και την ίδια την Κωνσταντινούπουλη. Έχαιρε δε, σε όλη της τη ζωή, μεγάλης αγάπης και φροντίδας από τους υπεύθυνους, αλλά και τα εκατομμύρια των επισκεπτών της Αγίας Σοφίας, που ήταν η γενέτειρα και το σπίτι της…

Γνωρίστε την Gli, τη γατούλα της Αγιάς Σοφιάς με τα παράξενα μάτια | Infokids.gr

Η δυσάρεστη είδηση ανακοινώθηκε από τον επίσημο λογαριασμό της Gli στο Intagram, με μια πολύ γλυκιά και συγκινητική ανάρτηση, σκορπώντας θλίψη στους χιλιάδες followers της, ανά τον κόσμο.

«Ευχαριστώ όσους έχουν την γατίσια πατούσα μου στην καρδιά τους…»

«Γεννήθηκα στην Αγία Σοφία, στην καρδιά του κόσμου και μόλις αποχαιρέτησα τη ζωή και τους εκατομμύρια ανθρώπους που γνώρισα στη ζωή μου. Εγινα καθρέφτης για την αγάπη και το φως των ανθρώπων. Ευχαριστώ όλους όσους έχουν την γατίσια πατούσα μου στην καρδιά τους».

Με το μήνυμα αυτό, οι άνθρωποι της Gli αποχαιρέτησαν την εμβληματική γάτα, που το βράδυ του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020, έφυγε  από τη ζωή…

Πηγή: politisonline.com