Η Αλεξάνδρα Ζαρίνι, η 35χρονη εγγονή του Aldo Gucci, του μεγαλύτερου γιου του ιδρυτή του διάσημου οίκου Guccio Gucci, υπέβαλε μήνυση αυτή την εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια, σύμφωνα με τους New York Times. Ισχυρίζεται ότι ο πατριός της, Τζόζεφ Ραφάλο, την κακοποιούσε σεξουαλικά για χρόνια κατηγορώντας παράλληλα τη μητέρα της, Πατρίτσια Γκούτσι, και τη γιαγιά της, Μπρούνα Παλόμπο, πως γνώριζαν και παρ’ όλα αυτά κάλυπταν την κακοποίηση.

Μητέρα και γιαγιά είχαν πλήρη επίγνωση επί του θέματος

Η Ζαρίνι ισχυρίζεται πως η μητέρα της, όχι μόνο επέτρεπε τη συμπεριφορά αυτή του συζύγου της, αλλά τόσο η ίδια όσο και η γιαγιά της την απειλούσαν να μη μιλήσει. Όταν η Ζαρίνι έγινε περίπου 16 ετών, σύμφωνα με τη μήνυση, η γιαγιά της την ρώτησε εάν ο Ραφάλο την κακοποιούσε. Όταν απάντησε καταφατικά, η Παλόμπο της είπε να το κρατήσει μυστικό. Όπως αναφέρει, αποκάλυψε το μυστικό της στη μητέρα της, η οποία της είπε επίσης να σιωπήσει. Σύμφωνα με τη μήνυση, η γιαγιά και η μητέρα της «προσπάθησαν να αποφύγουν, με κάθε κόστος, αυτό που θα αποτελούσε ένα σκάνδαλο, που θα μπορούσε να αμαυρώσει το όνομα Gucci και ενδεχομένως να κοστίσει εκατομμύρια».

Σε δήλωσή της στους New York Times, η Patricia Gucci αναφέρει: «Λυπάμαι βαθιά για τον πόνο που προκάλεσε ο Τζόζεφ Ραφάλο στην Αλεξάνδρα. Αυτό που της έκανε είναι απαράδεκτο και με διέλυσε όταν μου αποκάλυψε τα πάντα στο γραφείο του οικογενειακού μας γιατρού στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2007. Υπέβαλα αμέσως αίτηση διαζυγίου εναντίον του Ραφάλο και προσπάθησα να θεραπεύσω την οικογένειά μου μέσω συμβούλων. Είμαι συντετριμμένη με τους ισχυρισμούς της εναντίον μου αλλά και της γιαγιάς της, οι οποίοι είναι εντελώς ψευδείς».

Αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της ο Τζόζεφ Ραφάλο

Ο δικηγόρος του Ραφάλο, Ρίτσαρντ Κρέιν τζούνιορ, δήλωσε στην εφημερίδα πως ο πελάτης του δεν έχει ενημερωθεί για τη μήνυση και ως εκ τούτου δεν είναι εξοικειωμένος με την ακριβή φύση των κατηγοριών, ωστόσο «από όσα έμαθε, αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς».

«Όσο ήταν παντρεμένος με τη μητέρα της Αλεξάνδρας, ο Ραφάλο και η σύζυγός του ανησυχούσαν πολύ για την ψυχική υγεία της Αλεξάνδρας και έλαβαν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις ψυχολογικές της μεταπτώσεις. Προφανώς οι προσπάθειές τους απέτυχαν», σημειώνει ο δικηγόρος του. Ο Κρέιν πιθανότατα αναφέρεται στη χρήση κοκαΐνης που έκανε η Ζαρίνι, με την ίδια να αναφέρει στη μήνυση πως ο Ραφάλο την ενθάρρυνε να το κάνει. Τελικά πήγε σε κέντρο αποτοξίνωσης μετά από εκκλήσεις της μητέρας της.

  Η μητέρα της και η γιαγιά της την απείλησαν πως θα την αποκληρώσουν

Η Ζαρίνι δήλωσε στους New York Times πως η μητέρα της και η γιαγιά της την απείλησαν πως θα την αποκληρώσουν -λέει πως είναι κατά ένα μεγάλο μέρος οικονομικά ανεξάρτητη από την οικογένειά της μετά την αποτοξίνωση, και προς το παρόν είναι μητέρα πλήρους απασχόλησης- και πως κανείς στην οικογένειά της δεν θα της ξαναμιλούσε εάν κατέθετε τη μήνυση. «Δεν με νοιάζει. Απλώς θέλω να το σταματήσω… Απλώς δεν θέλω να συμβεί σε κανέναν, όπως για παράδειγμα στο παιδί μου ή σε οποιοδήποτε άλλο παιδί», δήλωσε στους New York Times.

Πηγή: politisonline.com