Ανακοίνωση σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της αστυνομίας, επαναλαμβάνει ότι ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε απρόκλητα κατά ομάδας αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προσέλθουν στο σημείο περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις και να προχωρήσουν στην προσαγωγή 11 ατόμων.

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους μετά από εικόνες και βίντεο που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, στα οποία φαίνεται ένας άνδρας να δέχεται χτυπήματα με γκλοπ από αστυνομικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Αναφορικά με τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε πολλές ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα, επισημαίνει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη:

«Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα».

Πηγή: politisonline.com