Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τουλάχιστον 10 συλλήψεις στα επεισόδια που συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας επισημαίνεται ότι «περίπου στις 18:00 ώρα σήμερα, μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση 5.000 περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης. Την 18.45 ώρα, 3.000 άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης».

Όπως σημειώνεται, περίπου 400 κουκουλοφόροι στη συνέχεια πλησίασαν «τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξαν ταχύτητα και επιτέθηκαν με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων, τους απέκρουσαν».

Οι επιθέσεις «με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων», όπως τονίζεται, συνεχίστηκαν όταν οι επιτιθέμενοι χωρίστηκαν σε ομάδες. Καταγράφηκαν φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «υπάρχουν τρεις τουλάχιστον τραυματίες αστυνομικοί. Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής 10 συλλήψεις».

Πηγή: politisonline.com