Σε μια πράξη ανθρωπιάς προχώρησε η ΑΓΕΤ «Ηρακλής», η τσιμεντοβιομηχανία που δραστηριοποιείται και στον Βόλο, καθώς ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την «υιοθεσία» του μόλις 2,5 ετών παιδιού που έμεινε χωρίς μητέρα μετά το διπλό φονικό της Μακρινίτσας, με δράστη τον 32χρονο πατέρα του παιδιού και θύματα τόσο την 28χρονη μητέρα του όσο και τον 30χρονο θείο του.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αναλαμβάνει να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους παππούδες του, που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και απηύθυναν εκκλήσεις για βοήθεια στην κοινωνία και τους φορείς του Βόλου.

Συγκεκριμένα, η ΑΓΕΤ «Ηρακλής» αποφάσισε να καταβάλει άμεσα στην οικογένεια χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ για την οικονομική στήριξή της, ενώ μέσω της “υιοθεσίας” του παιδιού θα καταβάλλει κάθε μήνα χρηματικό ποσό 500 ευρώ για τις ανάγκες του μέχρι να ενηλικιωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, η επικεφαλής επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας δήλωσε ότι «Η ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία. Ένα τέτοιο δράμα, όπως αυτό που περνά η συγκεκριμένη οικογένεια στη Μακρινίτσα και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, δεν ήταν δυνατόν να μας αφήσει αδιάφορους. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να “υιοθετήσουμε” αυτό το μικρό παιδί και να του παρέχουμε μία σημαντική βοήθεια για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε».

Την συγκεκριμένη απόφαση του Ομίλου της ΑΓΕΤ «Ηρακλής» χαιρέτισε το σωματείο εργαζομένων στο εργοστάσιο του Βόλου. «Για ακόμη μία φορά η ΑΓΕΤ Ηρακλής έδειξε το ανθρώπινό της πρόσωπο. Για όσους γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η εταιρεία, στην οποία εργαζόμαστε, δεν ήταν έκπληξη η συγκεκριμένη απόφαση. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας που υπερβαίνει τα όρια της κοινωνικής ευθύνης, για αυτό και είναι τόσο σημαντική», επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων.

Πηγή: politisonline.com