Γυναίκα στη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε σμήνος μελισσών ως όπλο εναντίον αστυνομικών που πήγαν σε ένα σπίτι για να επιδώσουν μια διαταγή έξωσης.

Το περιστατικό, όπως αναφέρει σερίφης της περιοχής, τονίζει πως έγινε την περασμένη εβδομάδα όταν η Ρόρι Γουντς, μια 55χρονη επαγγελματίας μελισσοκόμος, έφτασε στο σπίτι αυτό στο Λονγκμίντοου, όπου οι αστυνομικοί είχαν ξεκινήσει τη διαδικασία έξωσης. Η συγκεκριμένη κατοικία, έξω από το Σπρίνγκφιλντ, ανήκε σε έναν άνδρα ο οποίος επί χρόνια είχε δικαστικές διαμάχες για να μην τον βγάλουν από το σπίτι. Υποστηριζόταν σε αυτή του την προσπάθειά από ακτιβιστές κατά των εξώσεων, μεταξύ των οποίων ήταν και η Γουντς.

Όταν έφτασε στο σπίτι, γύρω στις 9:15 το πρωί, η Γουντς μετέφερε με το όχημά της κυψέλες και προσπάθησε να ανοίξει τα καπάκια για να απελευθερώσει τις μέλισσες. Ένας βοηθός σερίφη επιχείρησε να την σταματήσει, όμως καθώς οι εκνευρισμένες μέλισσες άρχισαν να βγαίνουν έξω και να τον τριγυρίζουν, οπισθοχώρησε. Τότε η γυναίκα έσπασε το καπάκι μιας κυψέλης, με αποτέλεσμα το σμήνος να βγει έξω, με τους αστυνομικούς αλλά και θεατές του περιστατικού να δέχονται τσιμπήματα. Ένας βοηθός σερίφη χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο μεταξύ, η Γουντς φόρεσε μια επαγγελματική στολή προστασίας και μετέφερε κυψέλες στην μπροστινή είσοδο του σπιτιού, για να εμποδίσει την έξωση. Σε εκείνο το σημείο, οι αστυνομικοί την συνέλαβαν.

«Στηρίζω το δικαίωμα των ανθρώπων να διαμαρτύρονται ειρηνικά, όμως όταν ξεπερνούν τα όρια και θέτουν σε κίνδυνο το προσωπικό μου και το κοινό, σας υπόσχομαι ότι θα συλλαμβάνονται», είπε ο σερίφης της κομητείας Χάμντεν Νικ Κότσι.

Η Γουντς ζει στο Χάντλεϊ της Μασαχουσέτης, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Λονγκμίντοου και πλέον αντιμετωπίζει συνολικά επτά κατηγορίες επίθεσης με επικίνδυνο όπλο και μία κατηγορία περί διατάραξης της τάξης. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, δηλώνει αθώα σε όλες τις κατηγορίες.

Πηγή: politisonline.com